martes, 19 de febrero de 2013

El Ple de l'Ajuntament de Carlet aprovà ahir el pressupost per al 2013





El Ple de l'ajuntament de Carlet ha aprovat el Pressupost municipal per a 2013 amb la votació favorable del Partit Popular i els vots en contra de Bloc-Compromís i del PSOE. El pressupost de 2013 ascendeix a 9.391.350 euros i segons apunten des de l’equip de govern “el més social de la història de la ciutat”. Els comptes municipals s'han hagut d'adaptar a la conjuntura econòmica actual. Quant a la partida de despeses, l'assignació pressupostària ha sigut la següent:
Pel que fa al Capítol I, de despeses de personal, s'ha reduït en 338.658 euros, una baixada del 6’87% en comparació al 2012. Este estalvi s'ha aconseguit amb l'amortització de places vacants de funcionariat. En relació al Capítol III d'interessos s'han reduït un 58 % respecte a 2012, enguany es pagaran 63.000 € menys en aquest concepte. Quant a l'amortització de préstec es redueix un 15 % (61.000 €).
El Capítol IV arreplega les transferències corrents en les quals s'inclouen les subvencions i ajudes. Este capítol s'incrementa un 77’34 %. La sensibilitat del govern municipal cap a la situació d'atur s'ha traduït en la proposta de dos plans d'ocupació, un dirigit a treballadors i un altre per a autònoms, tots dos dotats amb 60.000 € i un pla d'ajuda a les famílies amb una assignació de 80.000 €. Així mateix, també s'augmenten les subvencions i la despesa amb finalitat social (ajudes d'emergència social, material escolar, escola infantil…) En este capítol també s'integren les subvencions a les diferents associacions esportives, culturals, etc. i s'ha ampliat a les quals s'han constituït aquest últim exercici.
Es tracta doncs dels majors pressupostos socials de la història orientats a satisfer les necessitats econòmiques i laborals dels veïns més desfavorits. El Capítol d'inversions s'ha reduït en 343.000 €. Les inversions seran les imprescindibles i per a açò es destinen 532.829’33 €, la qual cosa suposa un 1’7 % del pressupost total. Donada la gestió realitzada en estos últims anys, Carlet no necessita d'inversions urgents ni de gran cost econòmic. La inversió més important prevista és la repavimentació de camins rurals (175.000 €), una petició del Consell Local Agrari que l'ajuntament ha tingut en compte. Així mateix, també està prevista la finalització de l'actuació d'ampliació de l'aulari d'infantil del CEIP Sant Bernat amb una dotació de 60.000 € i reformes en el Mercat municipal.
El pressupost ha sigut elaborat baix el prisma de la prudència, la responsabilitat, l'austeritat, la coherència i el control cenyint-se al màxim a la realitat econòmica del país. L'ajuntament de Carlet no haurà de recórrer a préstecs ni a venda de patrimoni municipal per a fer front a este exercici econòmic, ja que en els últims anys s'ha anat realitzant un procés d'ajust permanent en el pressupost municipal.
Amb estos pressupostos es garanteix la prestació de tots els serveis essencials al ciutadà, que abasten des de la seguretat a l'oci i l'esplai, passant pels programes de benestar social, esport, promoció de l'ocupació, l'educació i la cultura. Es tracta d'un pressupost inspirat en l'austeritat en la despesa sense oblidar la potenciació de les polítiques socials. Sobre este tema, el tinent d'Alcalde i regidor d'Hisenda, Bernardo Camisón, ha indicat: ”Hem aprovat un pressupost solidari que inverteix en programes de foment d'ocupació i d'ajuda a les famílies més desfavorides. Este pressupost controla la despesa i s'ajusta a la realitat econòmica actual. Hem prioritzat les ajudes socials enfront d'altres despeses que s'han vist reduïdes amb l'única fi d'ajudar els nostres veïns.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario