martes, 12 de febrero de 2013

Els col·legis Sant Bernat i Juan Vicente Mora podrien perdre un mestre el pròxim curs



La pretensió de la Conselleria d'Educació i Cultura de modificar per al pròxim curs la plantilla dels col·legis de primària podria deixar 18 centres de la comarca amb un professor menys en la plantilla, entre ells s'hi trobarien el col·legi Sant Bernat i el col·legi Juan Vicente Mora de Carlet.

La retallada afectaria els col·legis d'entre 12 i 17 unitats que perdrien un professor. En total, en la comarca, segons les dades que té el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (Stepv), el nombre de docents afectats per la recol·locació s'acostaria al centenar. Es tracta de mestres que en alguns casos porten més de dos dècades en el seu lloc i que passaran a ingressar la plantilla de qualsevol altre centre públic de la Comunitat Valenciana. La decisió encara no està presa perquè l'ordre que ho regula no s'ha publicat, però el departament que dirigeix Maria José Català ja ha mostrat en distints fòrums la seua intenció de realitzar estos canvis, "encara que cada dia que passa sense que publiquen l'ordre dóna esperances perquè finalment no tire avant" segons manifestà el representant del Stepv, Pere Calpe.

Els col·legis que es vorien afectats són els de les localitats de major grandària de la comarca, ja que hi ha quatre centres educatius afectats a Alzira, dos a Carlet i Alginet i uns altres a Carcaixent, Algemesí, Sueca o Benifaió. Pere Calpe assegurà que l'única motivació que tenen estes mesures és l'econòmica i lamentà que en l'educació es pretenga "fer més amb menys". 

Carlos Alós / Levante EMV

1 comentario: